"Veerkracht is de kunst om mee te deinen op de golven van verandering, om tegenslagen te boven te komen en zelfs te zien als groeimogelijkheden. Een minumum aan veerkracht is nodig om gemotiveerd te kunnen zijn of worden”.

(Liselotte Baeijaert en Anton Stellemans, Ilfaro)

 

 

Bepaalde factoren op persoonlijk vlak zoals verlies en ziekte kunnen veerkracht uithollen.  Ook binnen organisaties wordt de veerkracht van medewerkers onder druk gezet. Werkomgevingen zijn complex, en worden gekleurd door stress, uitdagingen, veranderingen, conflicten…

Veerkracht is de kunst om op een flexibele manier te kunnen omgaan met situaties zoals, veel verloop van collega’s, gebrek aan waardering, een nieuw IT platform. Deze dagelijkse gebeurtenissen grijpen in op de bouwstenen van duurzame motivatie  -autonomie, competentie, verbondenheid, aspiraties en waardering. Bij gebrek aan veerkracht kan dit leiden tot motivatieverlies en burnout.
Oudere medewerkers vormen een groep die hier speciale aandacht verdient: aan het eind van een reeds lange loopbaan hebben zijn tal van veranderingen meegemaakt en ervaren zij een grotere druk om hoogtechnologische ingrepen in hun werkomgeving bij te kunnen benen.

Veerkracht is een basisvoorwaarde waarop motivatie rust. Als de veerkracht op is lukt het niet meer. Daarom is het belangrijk om te peilen naar de mate van veerkracht binnen de organisatie en bij personen.  Daarvoor bestaan verschillende tools die je vindt in de Toolbox van deze website:

  1. De energiebalans: Met deze tool onderzoek je wat energie geeft en wat energie neemt. Hoe je de invloed van energiegevers kunt vergroten en de energievreters ofwel kunt uitsluiten of kortsluiten.
  2. Werken met de cirkels van Invloed en de Betrokkenheid: Met dit model leren mensen situaties inschatten in termen van directe, indirecte en geen invloed, wat hun gevoel van controle kan vergroten.
  3. Leren omgaan met verandering door inzicht in de emotionele verandercyclus
  4. De Energiemeter doorlopen en oplossingsgericht een aantal vragen behandelen.
.